Příležitosti v roce 2024
02. 02. 2024

Příležitosti v roce 2024

Rok 2024 přináší pro naše peněženky spoustu příležitostí a my můžeme být u toho!

V loňském roce jsme využívali repo fondy a využívali tak vysokých úrokových sazeb, kterým však pomalu ale jistě odzvoní. Po celé dekádě, kdy jsme v portfoliu využívali dluhopisové fondy pouze jako doplněk k diverzifikaci portfolia, jsou letos velkou příležitostí. 

Nemovitostní fondy nám v posledních letech ukázaly, že dovedou přinést krásné zhodnocení, které se však v nejbližších letech nebude pravděpodobně opakovat. 

Největší příležitost tohoto roku jsou změny v PENZÍCH.

  1. Za podpory státu vznikl nový produkt DIP = dlouhodobý investiční produkt, kdy je možné využít klasické investiční produkty, na které jste zvyklí, které si sami vyberete a zároveň ušetřit až 11 040,- ročně na dani! Od 1.7. navíc může přispívat i zaměstnavatel. Více o DIPU v dalších mailech nebo se neváhejte ozvat.
  2. Příspěvek zaměstnavatele je v aktuálních penzijkách zdaněn 15%. Pokud však smlouvu penzijního připojištění nebo doplňkového spoření převedete do jiné společnosti, tak příspěvek zaměstnavatele nedaníte a to ani zpětně!

 

Využijme proto příležitosti a neváhejte se ozvat. Těším se na setkání. 

Ing. Barbora Klhůfková, EFA
Autor: Ing. Barbora Klhůfková, EFA

Jsem absolventkou oboru Statistika v ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde jsem se zabývala především pojistnou matematikou a ekonomií jako živým organismem. Po zkušenosti v Penzijní společnosti České pojišťovny jsem nastartovala svou finančně poradenskou kariéru. Vzdělání jsem dále prohlubovala zejména v oblasti investic studiem mezinárodně uznávaného studijního programu, který jsem v roce 2019 zakončila ziskáním profesního titulu EFA - European Financial Advisor. Tím jsem se zařadila mezi úzkou skupinu spodní stovky profesionálů na finančně poradenském trhu v ČR.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Chcete vědět víc?

Nechte si zasílat tipy pro Vaši peněženku

zpracováním osobních údajů